Fyysikko neuvoo itsensäjohtajia.

Nonstop_Kokoma

Meille on tarjottu monia näppäriä malleja ajankäytön hallintaan: malleja saada mahdollisimman paljon tehtyä ja lyhyemmässä ajassa. Sen sijaan kun päästetään fyysikko puhumaan itsensä johtamisesta, saadaan fläppitaululle jotain toisella tapaa konkreettista:

Itsensä johtamisesta tuleekin energiataloutta – kestävyyttä ja kitkojen pienentämistä.

Ajatusten herättelijänä toimi tällä kertaa fyysikkotaustainen Torfinn Slåen, joka puhui PRY:n tilasuudessa oman kapasiteetin tehokkaammasta käytöstä. Slåen kehoittaa kuulijoita erityisesti rakentamaan kykyä tehdä tulosta ja voida hyvin pitkässä juoksussa. Kun energiaa käytetään oikeisiin asioihin, tuotetaan lisäenergiaa.

Ihan pelkkään fysiikkaan Slåen ei päätelmiään perusta, vaan on hakenut teorialleen vahvistusta hyvässä tuloskunnossa olevien suomalaisten yritysjohtajien haastatteluista. Yhteistä näiden henkilöiden tekemisessä oli, että he kiinnittivät aidosti huomiota siihen mihin energiansa laittoivat – energian voima on sitä suurempi, mitä pienemmälle alueelle se kohdistetaan.

Eli tässä puheenvuorosta poimitut neuvot lyhykäisyydessään:

  1. Analysoi tekemisiäsi. Teetkö riittävästi asioita, joita haluat?
  2. Seuraa ja itsearvioi tekemisiäsi. Uskaltaisitko jatkossa valita tekemisesi?
  3. Löydä kulutuksesi hukkaputket. Mihin mielen kitkoihin tai syövereihin energiaasi sitoutuu?
  4. Varaa aikaa ajatteluun. Mistä voisit saada ajatusenergiaa?
  5. Tarkastele miltä asiat tuntuvat. Mistä voisit saada tunne-energiaa?

Isoja kysymyksiä? Ehkä. Mutta niihin voi tarttua myös pienin askelin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *