Teknologia – johdon sokea piste.

Blogi4

Suomalaiselta yritysjohdolta ei näemmä vaadita edes perustason ymmärrystä teknologiasta ja sen kehityksestä. Ei, vaikka uusi teknologia suorastaan tyrkyttää mahdollisuuksia tehdä asioita paljon paremmin ja tehokkaammin. Mitä jos lääkärit olisivat yhtä välinpitämättömiä lääketieteen teknologian suhteen? Ostaisitko sinä enää lääkäripalveluja välskäreiltä?

Uudelle teknologialle immuuneja asioita ei enää ole. Oli sitten kyseessä tiedon, tuotannon, rahan tai ihmisten johtaminen, kaiken tekemisen taustalla viriää koko ajan uusia tapoja hyödyntää nykyteknologiaa. Älytutti ja hoitaja-chat ovat monelle pienen vauvan vanhemmalle helpotus, mutta älykkään teknologian myötä voidaan saada kokonaisia organisaatioita nousuun.

Onko meillä oikeasti ymmärretty nykyteknologian merkittävä rooli?

McKinseyn tuoreen katselmuksen mukaan, johdon alkaa olla mahdotonta menestyä, jos se ei ole perillä teknologia-asioista. Koko johdon tulisi tiedostaa, miten teknologiat vaikuttavat liiketoiminnan eri osa-alueisiin. Enää ei riitä, että tämä ymmärrys löytyy tietohallinnosta. Teknologia koskettaa yhä enemmän koko johtoa.

Kun käy läpi suomalaisia johto- ja päällikkötason tehtäväkuvauksia, saa kyllä hakemalla hakea esimerkkiä jossa tulevalta päättäjältä edellytetään edes yleistason ymmärrystä nykyteknolgiasta. Lähes 120:en johdon työpaikkailmoituksen joukosta niitä löytyi tasan yksi. Ilmatieteen laitoksen Kehityspäällikön tehtäväkuvauksessa todetaan, että ’Uusimpien teknologioiden tuntemus sekä tietotekninen osaaminen ovat myös eduksi.’ Siis eduksi, ei vielä edellytys.

Rekrytointi-ilmoituksissa painotettuja neuvottelu- ja ruotsinkielen taitoja yhtään vähättelemättä, jään siis yhä pohtimaan millä näkemyksellä toimitusjohtajat, liiketoiminta- ja henkilöstöjohtajat ovat ajatelleet luovia tässä teknologistuvassa maailmassa.

Olisiko aika nostaa teknologiaymmärrys koko johdon kriittisten osaamisten joukkoon?

Blogi4b

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *