Urasuunnittelu edellyttää tulevaisuudentutkimusta.

Blogi9

Onnellisuustutkijoiden mukaan meidän pitäisi elää enemmän tässä hetkessä. Työnhaussa ja urasuunnittelussa tämä voi kuitenkin olla harhaanjohtava neuvo, ja ISO RISKI.

(Artikkeli on alunperin julkaisu Tampereen Uratehtaan blogissa 15.12.2014)

Maailma muuttuu, eikä muutosvauhti suinkaan ole hidastumassa. Löytääksesi nykyiseen tilanteeseesi uusia ratkaisuja, sinun kannattaa käyttää hetki aikaa tulevaisuudelle. Urasuunnittelu edellyttää nyt ripauksen tulevaisuudentutkimusta.

Merkkejä muutoksesta on ilmassa jo monenlaisia.

… jos kehitys etenee nykyistä vauhtia, niin kohta ajatuksia voidaan siirtää koodina suoraan ihmisaivoista toiseen, bakteerin syövät lian, 3D –printattu työtuolisi varoittaa sinua selkävaivoista ja uutistoimittajat korvataan tekoalyllä (urheilutulosten toimitusta on korvattu jo).

… jos taas ennusteet tulevaisuuden työelämästä toteutuvat olemme kohta kaikki yrittäjiä, teemme 10 erilaista uraa elinikämme aikana, työaika ja -suhde käsitteenä murenee, työpareina meillä on myös älykkäitä robotteja ja apuna joukko virtuaalisihteereitä.

Ura- ja työnhakua suunniteltaessa tulevaisuusnäkökulmaa kannattaa harjaannuttaa esimerkiksi seuraavasti:

Mitä uusia ammatteja on syntymässä omalle osaamisalueellesi? Oletko asiakaspalvelun tai terveydenhuollon asiantuntija, jonka osaamiselle voisi olla käyttöä asiakaspalvelun tai terveydenhuollon teknologiaa kehittävissä yrityksissä? Jos taas sosiaalinen media on kuin vaivihkaa ja varkain tultu otettua haltuun, voisit varmasti hakea uuttakin uudempaan ’Yhteisömanagerin’ –rooliin.

Minkälaisia ihan uusia malleja on tarjolla työsuhteen, vuokratyön tai yrittäjyyden rinnalle? Ehkä alaltasi löytyy tiedonvälitysfirmoja (Knowledge Brokers esimerkki), joiden avulla voisit sparrata yrityksiä ympäri maailmaa. Erilaiset joukkoistamisen palvelut (Crowdsourcing esimerkki) ovat jo esimerkiksi graafisen suunnittelun parissa käytettyjä ansaintaväyliä.

Mitkä muutokset työelämässä tarjoavat uusia mahdollisuuksia yrittäjyyteen? Freelancerin titteli ei enää viittaakaan vain toimittajien ammattikuntaan. Sen sijaan heitä löytyy jo kaikista ammattikunnista. Varovainen veikkaus on, että 20 prosenttia organisaatioiden työvoimasta tulee lähitulevaisuudessa koostumaan freelancereista tai ’toimistonomadeista’.

Minkälaisia uudenlaisia työhakukanavia löytyy? Isojen rekryfirmojen rinnalle kirii pikavauhtia uudempia ja ketterämpiä palveluja. Alkusyksystä meille rantautui mm. uusi GoWorkaBit ja kotimaista uutuutta taas edustaa pikaduuni.fi –palvelu.

 

Rohkeasti siis tutustumaan tulevaisuuteen. Uusi työ voi olla jotain aivan muuta kun mitä organisaatioiden työpaikkailmoituksissa tänään kuvataan. Ole mukana muutoksessa ja tarjoa itseäsi työnantajille tulevaisuuden tekijänä.

 

Tulevaisuusjumppaa saat aivoillesi vaikka näistä videoista:

Suomalaisen työn murros https://www.youtube.com/watch?v=Pze5l_ldKSQ Oivallus: Työ tulevaisuuden Suomessa? https://www.youtube.com/watch?v=LrSkpObJpEY

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *